dimarts, 1 de novembre del 2022

Tossal de Sant Jordi - La Noguera


 Aproximació en cotxe:

Venim de Tremp i anem per la C-13 fins a Camarasa, quasi al final del poble girem a la nostra esquerra per agafar l'avinguda Sant Isidre, carrer Sant Antoni, Barri Nou i camí de Sant Jordi.
La pista primer està asfaltada, aviat ja és de terra però en molt bon estat, apta per tot tipus de cotxe, la seguim 2 km i aparquem en un trencall de camins al costat de la pista.
Es pot fer més tros de pista en cotxe, hi ha algun altre lloc per aparcar abans d'arribar al trencall circular que farem.

Itinerari a peu:
Seguim a peu per la mateixa pìsta, a prop d'1 km trobem un trencall, anem a la dreta direcció Ermita de Sant Jordi, la tornada la farem per l'esquerra.
Anem seguint la pista fins a trobar un trencall, anem a l'esquerra cap a l'ermita, tornarem aquest trencall.
Des del mirador de l'ermita es veu una magnífica vista.
Tornem enrere fins el trencall, deixem a la dreta la  pista que hem vingut i seguim recte direcció ermita vella, aquesta pista està prohibit circular vehicles, 
Passem uns corrals a la nostra esquerra i a la dreta hi ha un indicador de l'Ermita Vella, ens hi arribem, són uns 100 metres,
Tornem a la pista i la seguim, trobem un altre indicador, a la nostra esquerra, de l'Avenc o Bufador de Sant Jordi, també ens hi arribem, està allà mateix.
La pista arriba quasi a la cinglera, anem a la dreta, (tornarem aquest punt) un corriol ens porta dalt del Tossal de Sant Jordi, molt bones vistes.
Tornem enrere, deixem a l'esquerra la pista que hem vingut i seguim recta, el corriol va resseguint la cinglera, trobem trencall de corriols, anem dreta seguint cinglera, arribem a un altre trencall i anem recta cap a la cinglera.
Aquest corriol baixa bastant, algun tram amb roques però no hi ha dificultat en baixar.
Trobem pedró anem dreta. Arribem a un pla on hi ha dues gran torres, no arribem a les torres, a la nostra dreta hi ha un pedró i segueix el corriol,, anem cap a la dreta cap a una altra torre, després cap a l'esquerra, hi ha pedrons, no hi ha dificultat en seguir els corriols.
S'acaben les torres i el camí es més ample, l'anem seguint fins trobar una pista, El camí de les Coves, anem cap a l'esquerra.
Aquesta pista ens portarà fins el trencall on acabem la volta circular i anant cap a la dreta arribarem al lloc on hem deixat el cotxe.

Track d'aquest itinerari. Tossal de Sant Jordi
Recorregut de 9,6 km
Desnivell 326 metres
Temps: 2 hores 45 minuts, parades a part
Gràfica:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada