divendres, 18 de novembre del 2022

Puig Segalar - Alt Empordà

Aproximació en cotxe:
Sortim de Roses, passem per Sant Pere Pescador, Torroella del Fluvià, anem per la C-31, C-31a. carretera de Figueres, a la nostra esquerra tenim l'encreuament per anar a Albons i seguidament a la nostra dreta trobem una pista amb un petit rètol de l'Ermita de Sant Grau, seguim la pista i poc més d'un km arribem a l'ermita i aparquem.

Itinerari a peu:
Comencem a caminar per un corriol que surt del darrera de l'ermita, anem baixant, arribem a una pista i anem a l'esquerra, arribem a la Font de Sant Grau, una mica descuidada.
Tornem enrere fins a tocar la pista que hem vingut i marxem cap a l'esquerra per un corriol.
Trobem un pista, (aquest trencall hi arribarem a la tornada), anem cap a l'esquerra, deixem a la nostra dreta una altra pista, arribem a un cap d'oliveres el travessem i agafem el corriol que planeja, després puja força, agafem pista cap a l'esquerra i a pocs metres el corriol cap a la dreta per anar pujant fins dalt el Puig Segalar.

Molt bona vista, hi ha una taula d'orientació.

Marxem per la banda contrària que hem pujat per una pista cap a la nostra dreta, l'anem seguint fins que en un revolt cap a la dreta de la pista veiem un camí que va a la mateixa direcció que portàvem, el seguim, quan aquest marxa cap a l'esquerra nosaltres seguim recta per un corriol, l'anem seguint, deixem camí de l'esquerra, se'ns ajuntar un altre camí, seguim baixant, deixem pista, nosaltres seguim recte, trobem una altra pista i anem cap a la dreta, en deixem un altre a la nostra esquerra, anem seguint per la pista, trobem un encreuament i anem cap a l'Església i Castell de Sant Feliu de la Garriga.
Hi passem pel costat, seguim la pista ampla i deixem els trencalls que trobem fins arribar a una bifurcació.
Anem cap a la dreta, deixem dos corriols a la nostra esquerra i seguim recte.
Anem pujant per aquest camí, deixem un camí a la dret i un corriol a l'esquerra, arribem a un encreuament de camins, a la nostra esquerra n'hi ha dos, d'aquests seguim el de la dreta, anem baixant.
Arribem pista anem a la dreta , a uns 100 metres trobem corriol a la nostra esquerra, aquí hi hem sortit a l'anada, ara l'agafem per desfer el camí, passar per la font i arribar a l'ermita.

Aquesta sortida hi ha un munt de trencalls, pistes, camins i corriols, es millor seguir el track.

Track d'aquest recorregut. Puig Segalar
Caminada de 6,2 km
Desnivell 221 metres
Temps: 2 hores
Gràfica:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada