divendres, 25 de novembre del 2022

Munt de Montsonís - La Noguera

 
Aproximació en cotxe:
Sortim de Sabadell, passem per Terrassa, Manresa, Calaf, Ponts, Artesa de Segre,  no entrem a la població, seguim direcció Balaguer per la C-26, al km 25,5 aprox hi ha el trencall per anar a Foradada LV-9137.
Hi ha un aparcament a l'entrada del poble on deixem el cotxe.

Itinerari a peu:
Sortim de l'aparcament i anem cap a la rotonda, a la nostra dreta hi ha una pista amb una parada de bus, seguim la pista, el primer encreuament anem esquerra, aviat arribem a la carretera i fem un anar i tornar cap a la dreta per veure una creu de terme, seguim la carretera fins trobar a la nostra dreta una pista, la seguim.
Deixem un trencall a la dreta, trobem trencalls banda i banda i seguim recte, trobem pal indicador, seguim recte.
A la nostra esquerra hi ha un altre pal indicador que hi posa Munt de Montsonís, seguim el corriol i ens porta dalt del turó.
Hi ha boira i no tenim gens de vista.

Retorn:
Baixem pel corriol que hi ha darrera la creu, arribem a un camp, el travessem cap a la nostra dreta, seguim la pista, trobem pal indicador i anem cap a l'esquerra, el proper pal diu cova Bandoler i el seguim, arribem a la pista i anem cap a l'esquerra, no anem cap a la cova.
Seguim la pista, la deixem per tornar-hi després de veure panoràmica del poble i unes construccions, poc interessants per a nosaltres, de pedra.
Tornem a la pista i seguim cap al poble, a l'entrada trobem indicador del búnquer, al trencall baixem cap al búnquer, tornem al corriol que ens porta dalt del mirador de la Foradada, per pujar a la roca hi ha unes escales metàl·liques i baranes.
Anem a l'ermita de Sant Urbà, des del costat de l'ermita baixem cap el poble, fem una volta i des del carrer de sota la roca podem veure la foradada.
Anem cap a l'aparcament on tenim el cotxe.

Track d'aquest itinerari: Munt de Monsonís
Recorregut de 5,6 km
Desnivell: 230 metres
Temps: 2 hores
Gràfica:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada