divendres, 11 de novembre del 2022

Sant Salvador - Berguedà

 Aproximació en cotxe:
Sortim de Sant Llorenç dels Morunys direcció Berga, al km 9 abans de Berga, girem a la nostra dreta, seguim la carretera estreta uns 2 km, aparquem en el prat al costat de la carretera i prop del Mas Barons.

Itinerari a peu:
Tornem enrere pocs metres per la carretera i baixem pel prat a la nostra esquerra fins trobar un corriol, anem baixant fins trobar una pista, la seguim a l'esquerra, aviat s'acaba, ja veiem Mas Molinot, ens hi arribem, passegem, a baix al costat del torrent hi ha una bauma i un gran gorg.
Tornem enrere, seguim un corriol que ens baixa al torrent, el travessem i el corriol va pujant cap a l'esquerra, arribem a una pista, la seguim cap a l'esquerra, arribem a un tancat pel bestiar, el passem i anem cap a la nostra esquerra seguint el fil, el corriol va seguint la cinglera.
Trobem un trencall, nosaltres seguim recta, un altre trencall i l'indicador diu Sant Salvador cap a l'esquerra, hi anem.
Seguim indicadors, ara cap a la dreta, seguim el corriol primer anem pujant després baixem fins a una pista, la seguim a l'esquerra, a la tornada anirem per aquesta pista cap a la dreta.
Trobem indicadors, Sant Salvador recta, ja som dalt!! Hi ha l'ermita enrunada i un vèrtex geodèsic i molt bona vista.

Tornem enrere seguint la pista, deixem el corriol de l'anada a la nostra dreta, seguim la pista fins trobar un indicador La Bòfia, a la nostra esquerra, fent anada i retorn, és una cova.
Seguim la pista, arribem a un gran prat, encreuament de pistes i anem a la dreta, passem pel Mas Torneula, baixem pels prats fins a trobar la pista que seguirem cap a l'esquerra, creuem un torrent i la pista baixa i l'anem seguint, pal indicador, deixem a la nostra dreta el camí de pujada, seguim recta, el camí es torna corriol, l'anem seguint, trobem una bifurcació i anem cap a l'esquerra, arribem a un prat i seguim per la pista, arribem a una altra pista, anem dreta, trobem una altra pista i també anem dreta.
Deixem una pista a la nostra dreta i a uns 100 metres a la dreta hi ha el corriol (el que hem seguit a l'anada) que seguint-lo arribarem al torrent, al Molinot i al prat on tenim el cotxe.

Track de la sortida. Sant Salvador
Itinerari de 7,7 km
Desnivell 282 metres
Temps: 3 hores i 1/4 
Gràfica:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada