diumenge, 1 de setembre del 2013

Montbarbat - Selva

Aproximació en cotxe:
Sortim de l'AP-7 direcció Lloret de Mar/Vidreres/Sant Feliu de Guixols, agafem la carretera C-53 direcció Lloret de Mar, just a l'entrar aquesta població i a la primera rotonda girem a la dreta. Hi ha una bezinera i un indicador Sant Pere del Bosc.
Seguim sempre el carrer Joan Miró (és el principal) després de molt revolts per dins de la urbanització i deixant tots els trencalls arribem avinguda Mare de Déu de Gràcia, girem a la dreta, seguim per aquesta avinguda, s'acaba l'asfalt, en els trencalls anem direcció Sant Pere del Bosc, seguim fins a una bifurcació de pistes i aparquem.
(A la nostra esquerra hi ha un circuit de motocròs).
Des de la rotonda de la C-53 fins on hem aparcat hi ha aprox. 4 1/2 km.

Itinerari a peu:
A la bifurcació de la pista anem cap a l'esquerra


passem per l'oratori de la Mare de Déu de Gràcia


per la Creu de Terme dissenyada per Josep Puig i Cadafalc i l'escultor Eusebi Arnau, inaugurada l'1 de maig del 1898. Mossen Cinto Verdaguer en el seu càntic "La Creu" hi dedica 3 estrofes


per Sant Pere del Bosc, hotel modernista restaurat


arribem al Poblat Ibèric de Montbarbat


tot l'itinerari és per pista molt senyalitzada amb cartells indicadors, en els encreuaments que no hi ha informació cal seguir marques verdes fosques. L'ultim tram de pista fa molta baixada i l'indicador del poblat queda a la dreta, girem  i a partir d'aquí la pista està bastant malmesa.

Retorn:
El fem per un corriol pel cantó oposat d'on hem arribat, surt del costat de les parets de les runes, el corriol ens porta a la pista que hem pujat, la seguim cap a la nostra esquerra fins trobar un indicador de Lloret de Mar centre, anem cap a l'esquerra, deixem tots els trencalls fins trobar un altre indicador, seguint les pistes i els indicadors de Lloret o marques verdes fosques ens porta al punt de sortida.
Únicament hem trobat un trencall sense indicador o marca verda just després d'un de senyalitzat i hem seguit recte deixant la pista de la dreta.


Track d'aquest itinerari. Montbarbat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada