dilluns, 16 de setembre del 2013

Santa Bàrbara - Terra Alta

Aproximació en cotxe:
Anem per la carretera N-230b per anar a Horta de Sant Joan, girem a la dreta per entrar a la població. Just a l'entrada hi ha un trencall a la nostra dreta per anar a la Muntanya de Santa Bàrbara i el convent de Sant Salvador, girem i seguim la carretereta asfaltada fins trobar, també a la nostra dreta, l'indicador del convent. Ens hi arribem i aparquem.

Itinerari a peu:
Seguim un ample camí, deixant el convent a la nostra dreta, cap de poc, a la nostra esquerra comença un camí indicant cova de Sant Salvador, ermites i muntanya de Santa Bàrbara, seguim el camí molt marcat, passem arran de les parets rocoses, arribem a la cova, seguim pel camí, comença a enfilar-se fent un seguit de ziga-zagues, arribem a un collet, seguim revoltant la muntanya, passem per l'ermita ensorrada de Sant Antoni, després passem per les restes d'una fortificació de la guerra civil i una cisterna, seguim fins a un pla amb grans xipres i una roca a la nostra esquerra, sembla un mirador, a la nostra dreta surt un corriol amb fites que ens porta dalt de la muntanya, arribem a un collet i ja veiem les restes de l'ermita de Santa Bàrbara, un cop a l'ermita veiem la creu, per arribar-hi cal seguir una cresteta bastant aèria, ens hi arribem amb molta cura.

Retorn:
Tornem a passar per la cresteta, i pel corriol arribem al pla dels xiprers, seguim el camí per poder donar tota la volta a la muntanya. El primer tram és molt pla, després el corriol fent esses baixa ràpidament al convent i començament de l'itinerari.


Track d'aquest itinerari. Santa Bàrbara

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada