dissabte, 22 d’octubre del 2022

Puig Francàs - Baix Penedès

 
Aproximació en cotxe:
Sortim de casa i anem a buscar l'AP7, l'anem seguint fins trobar el trencall de l'AP-2, la deixem a la primera sortida que trobem, la 12, agafem la T-240, anem cap a La Bisbal del Penedès, girem cap a la TV-2401, fins La Juncosa del Montmell (El Montmell), aparquem a l'entrada del poble davant el Centre Cívic.

Itinerari a peu:
Per evitar caminar per la carretera, al sortir de l'aparcament seguim pel carrer Orient, al primer cantó girem cap a la dreta, és un carrer sense sortida pels vehicles, a l'arribar al final del carrer, ja al camp, agafem un corriol a la nostra esquerra, l'anem seguint, ens porta cap a la carretera però no hi baixem, seguim el corriol cap a la dreta, una mica perdut entre punxes i arribem a l'encreuament de carreteres.
Travessem la carretera i pugem per una pista que el primer tram està asfaltada, l'anem seguint, ja de terra, arribem a la pedrera, ens queda a la nostra dreta, anem seguint la pista, que va pujant, arribem al coll de la Serreta, anem cap a la nostra esquerra, seguim el corriol que ens porta dalt del Puig Francàs.

Retorn
Baixem per un corriol que ens queda a la dreta del cim, pedregós com tot el camí, va baixant, planejant, baixant.... és un corriol carener.
Arribem a una pista, anem cap a la nostra dreta, l'anem seguint fins a la carretera, abans d'arribar-hi hi ha un corriol que ens porta cap a la dreta paral·lelament a la carretera.
Arribem altre cop a la carretera, la travessem i agafem un camí que puja en diagonal cap a l'esquerra, L'anem seguint hi arribem a la derruïda casa de Mas Garriga, seguim per la pista cap a la dreta i aviat la deixem per seguir la de l'esquerra, anem pujant, arribem a una bonica barraca de pedra seca.
Seguim el camí, ens porta a la carretera, la seguim cap a l'esquerra fins a una font, tornem enrere seguim per la carretera i abans d'arribar a Montmell anem cap a l'esquerra per veure Cala Jepa, tornem enrere i arribem al poble.
Fem una volta per aquest bonic poble i anem a l'aparcament.

Track d'aquest itinerari. Puig Francàs
Recorregut de 8,9 km
Desnivell 322 metres
Horari 2 hores 3/4, parades a part
Gràfica:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada