dilluns, 2 de juliol del 2012

Bassegoda - Alt Empordà

Aproximació en cotxe:
Anem per la carretera N260, entre Besalú i Figueres girem direcció Cabanelles GIP5238 i al cap de pocs metres tornem a girar direcció Mare de Déu del Mont i Sant Martí de Sasserres GIP5237.
Més endavant girem a la dreta direcció Lliurona i Bassegoda, el primer tram és terra però a pocs metres ja éstà encimentada, anem seguint direcció Lliurona, Bassegoda, Albanyà.
A l'arribar a Lliurona seguim cap a Bassegoda i Albanyà, arribem a un trencall i seguim cap a Bassegoda i Sant Martí de Bassegoda, al cap de pocs metres la pista ja és de terra (4X4).
Anem seguint la pista, revoltem una masia direcció Sant Martí de B, proper trencall direcció Hostal de la Muga, el següent direcció Sadernes, arribem al Coll de Riu, el reconeixem per l'encreument de diverses pistes, aparquem.
El retorn el fem cap a Albanyà per la pista encimentada i Figueres.

Itinerari:
Caminem per la pista direcció Sadernes (deixem a la nostra esquerra una altra pista també direcció Sadernes) fins a un gran revolt cap a l'esquerra, enfront surt un corriol amb marques grogues.
El seguim, trobem un altre corriol, anem cap a la nostra dreta tot i que en groc hi ha la marca de pas barrat, seguim fins a trobar un pal indicador Puig Bassegoda (1h 25').
Anem seguint el corriol marcat en verd, verd i taronja i fites, ens porta per la carena, a l'arribar al rocam del Bassegoda el revoltem quedant a la nostra esquerra, trobem el corriol de baixada, seguim cap a l'esquerra fins trobar que les marques ens fan enfilar cap al cim ajudats d'unes cadenes i graons.

Retorn:
El fem pel mateix camí fins a retrobar el corriol de baixada, fortes pendents, tartera, canals i corriols, tot ben marcat amb fites, ens porten al punt de sortida.

Track d'aquest itinerari. Bassegoda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada