dijous, 29 de setembre del 2022

Rocalta - Pallars Jussà

Aproximació en cotxe:

 Sortim de la Vall Fosca per la carretera L-503, a Senterada agafem la N-260 direcció Pobla de Segur, a l'arribar a la rotonda d'entrada a Pobla girem a l'esquerra, passem el pont i girem a la dreta direcció Aramunt, seguim la carretera fins a trobar el trencall, a la nostra esquerra de Pessonada, passem Sant Martí i seguim uns km més, arribem a una bifurcació, seguim recte, no entrem al poble de Pessonada, a l'arribar a la part alta del poble aparquem.

Itinerari a peu:

Tornem enrere uns metres fins a trobar el cartell de l'ermita de la Mare de Déu de la Plana, seguim el corriol fins arribar a l'ermita.
Per darrera surt un corriol amb marques grogues que s'enfilarà fins dalt el cingle, passa per un parell d'escales metàl·liques i una cadena (cap dificultat per enfilar-nos). És la canal dels Escaligots.
A l'arribar hi ha una gran fita de pedres, ara anirem cap a la nostra dreta, després tornarem a aquesta fita.
Seguim un corriol ben fressat i amb pedrons, arribem a una pista però la deixem de seguida (després tornarem a aquest punt) agafem un corriol que va seguint tota la cinglera, molt bonica la vista, arribem a un punt que aquest corriol marxa cap avall, nosaltres seguim recte per dalt, ara ja no tenim fites, anem avançant acostant-nos a una petita cinglera que tenim a l'esquerra, busquem el millor lloc per anar caminant i per pujar la cinglera, seguim avançant i anant cap a l'esquerra per trobar la pista que hem deixat fa estona, la trobem i la seguim cap a la nostra dreta, a l'arribar quasi al cim, deixem la pista i ens arribem a dalt del Rocalta on hi ha un vèrtex geodèsic.
Aquesta pujada gaudeixes de grans vistes, és recomanable tot i que alguns trams vas sense corriol, no té dificultat.

Retorn:

Tornem enrere a buscar la pista i la seguim fins el punt on l'hem trobat a la pujada, ara seguim el corriol que ja hem passat fins a trobar el gran pedró de la pujada de L'Escaligot, quan ja ens hi acostem deixem el corriol que marxa cap a la dreta i seguim les fites.
Deixem a la nostre esquerra la canal i seguim recte pel corriol ben senyalitzat amb pedrons i marques grogues, va baixant, l'anem seguint fins a un punt per anar a veure l'Oratori de Sant Joanet, és bastant avall ja, en una roca grossa té un pedró a dalt, hi ha una marca groga en forma de T i unes petites marques metàl·liques de color verd, en aquest punt deixarem el camí de baixada i seguirem recte, hi ha pedrons també i a prop hi ha l'oratori, curiós perquè està dins la bauma.
Tornem al corriol que hem deixat i seguim baixant fins a trobar un poste que posa Sant Martí de Canals, no hi anem, girem cap a l'esquerra per un corriol que fa pujada i va seguint la línea elèctrica, anem baixant i pujant fins arribar a la pista que ens portarà a la carretera i a la part alta del poble on tenim el cotxe.

Track d'aquest itinerari. Rocalta
Recorregut d'11km 600 metres aprox
Desnivell de 650 metres
Horari 4 hores, parades a part
Gràfica:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada