dimarts, 27 de setembre del 2022

Tossal de l'Aliga (La geganta adormida) - Pallars Sobirà

Aproximació en cotxe:

Anem per la L-503 fins a la Pobleta de Bellveí, agafem la carretera que va fins a Gerri de la Sal, a l'arribar al Llac de Montcortés deixem la carretera i seguim revoltant el llac, deixem el cotxe al segon l'aparcament, està senyalitzat.

Itinerari a peu:

Des del mateix aparcament surt una pista a la nostra esquerra que és la que seguirem (el llac ens queda  al darrera nostra, l'anem seguint, passem un trencall senyalitzat, el deixem, al segon que trobem que posa Peramea, el seguim, anem cap a la nostra dreta, anem pujant i seguint marques grogues, tot el camí passa per entre mig del bosc.

Arribem a un encreuament de pistes (a la dreta hi anirem a la baixada), seguim recte, el corriol està marcat amb groc, anem pujant i seguint marques, anem per la carena, arribem a un encreuament on les marques segueixen recta i a la dreta. Les de la dreta van al poble de Peracalç, no hi anem. Seguim recte on hi ha marques fins arribar a un collet, a partir d'aquí hem de seguir el corriol i alguna fita de pedra. Al final, on hi ha roques està més marcat amb pedró de pedres. Fàcilment arribem dalt del Tossal de l'Aliga.

Retorn:

Tornem enrere pel mateix camí fins a trobar l'encreuament de pistes, anem cap a l'esquerra per aquí no hi ha marques grogues, és una pista ampla apte per a cotxes, seguim fins a trobar la carretera, la seguim, deixem el trencall de Mentui i a poc metres hi ha el de Cabestany, aquí hi ha un pal indicador, seguim el corriol amb marques grogues fins arribar a l'estany i al cotxe. 

Track d'aquest itinerari. Tossal de l'Aliga o La Geganta adormida
Recorregut de 10,7 km
Desnivell 380 metres
Temps, 3 hores 1/4, parades a part
Grafica:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada