diumenge, 20 de setembre del 2015

Xàquera o Creu de Santos - Ribera d'Ebre

Aproximació en  cotxe:
Anem per l'autopista AP-7 fins a Reus, sortida aeroport, agafem N-420, fins a Mora i la C-12 fins a Rasquera, Entrem a la població i continuem per la carretera del balneari de Cardó, a l'arribar al balneari aparquem.

Itinerari a peu:
Tornem enrere per la mateixa carretera fins prop el km 9. Girem cap a la nostra dreta, a pocs  metres a l'esquerra surt un corriol senyalitzat, el seguim i comencem la pujada.
Aquest corriol ens portarà fins la font del Teix si seguim els cercles vermells i deixem tots els altres trencalls.
Passarem per l'ermita de la Trinitat, Portell de Cosp, bosc de teixos,  refugi del Teix i la font del Teix.
Seguim el corriol, ara trobem marques verd clar, sortim del bosc, arribem a una zona sense arbres i amb arbustos petits degut a un incendi, el corriol l'anem perdent i retrobant, primer planegen però després els pedrons i marques s'enfilen decidits fins a la carena. (Aquest tram és una mica perdedor però és van trobant senyals).
Arribats a la carena canviem de vessant, tornem a tenir bosc i el corriol està fressat, anem seguint el corriol pujant i baixant, veiem el balneari a baix a la nostra dreta.
Arribem a una bifurcació hi ha una placa amb indicacions  a la nostra esquerra clavada a una roca.
Agafem el corriol de l'esquerra i marques grogues. Seguint el camí ben fressat, les marques grogues i les plaques amb indicacions arribem fàcilment al cim.

Retorn:
Tornem enrere pel mateix camí fins trobar la primera placa que indiqui balneari, seguim baixant pel camí fins arribar a una pista, la seguim, a uns 100 m trobem un altre pista girem a la dreta.
Seguint aquesta pista s'arriba al balneari.
Al seguir la pista hem trobat, a la nostra esquerra un corriol senyalitzat amb un gros pedró.  L'agafem i anem baixant, arribem a un trencall, anem a la dreta, ara el corriol ja no és tant fàcil de passar, seguim baixant, arribem a un altre trencall i agafem un corriol a la nostra dreta en pujada, a pocs metres ja es més ample i fressat va baixant suaument i arribem al balneari.
Ha estat una aventura agradable.



Track d'aquest itinerari. Creu de Santos.
Hem fet 8,7 km
Durada 4h 10 min. Parades a part
Ascens acumulat 589 metres.
Gràfica de la sortida:
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada