dijous, 29 de gener del 2015

Sant Patllarí - Pla de l'Estany


Aproximació en cotxe:
Sortim de l'AP-7 a Girona Nord, anem direcció Banyoles per la carretera C-66, entrem a Banyoles centre, ens arribem al llac, seguim per la carretera GI-524 direcció Mieres i Olot, passem el trencall de Miànigues, seguim fins trobar el trencall de Pujarnol (GIV-5247), girem i a uns 100 metres aparquem.

Itinerari a peu:
Seguim per la carretera de Pujarnol (GIV-5247) fins a trobar una pista que la travessa, anem cap a la dreta i seguim aquesta pista, deixem tots els trencalls que trobem, seguim per la principal fins arribar a una porta que ens barra el pas, la pista molt deteriorada segueix a la nostra dreta, anem pujant, trobem un trencall i anem cap a la dreta.
Deixem un camí a la nostra dreta (poc visible) seguim pujant. Deixem un camí a la nostra esquerra i un altre a la dreta, arribem a una pista i anem cap a l'esquerra.
Deixem un trencall a la nostra dreta i a pocs metres arribem a una pista ampla, anem cap a la nostra dreta.
Trobem un trencall a la nostra esquerra que indica el Mirador de Sant Patllarí, ens hi arribem (hi ha un altre trencall a l'esquerra indicat). Tornem enrera i arribem altra cop a la pista. Anem seguint pista amunt.
Deixem els trencalls que trobem a l'esquerra, arribem a un petit cartell que indica La Pedra de la Mà de Déu. Ens hi arribem, tornem a la pista i cap de poc ja som al cim. Hi ha una ermita, un petit refugi i el vèrtex geodèsic.

Retorn:
Tornem pel mateix camí, passem trencall de La Pedra de la Mà de Déu, deixem dos trencalls a la nostra dreta, deixem trencall del mirador.
Arribem trencall de pistes amples, anem cap a l'esquerra, a pocs metres deixem pista esquerra, seguim baixant fins trobar un nou trencall, és la pista per on hem pujat, ara el deixem i seguim recte per l'itinerari BTT-4, anem baixant.
Arribem a un fort revolt a l'esquerra i agafem un corriol/drecera que surt cap a la dreta, l'anem seguint, quan sembla acabar-se es bifurca i anem pel de l'esquerra (poc marcat al començament) l'anem seguint fins tornar a trobar la pista per on baixàvem.
Seguim baixant per la pista, arribem trencall anem dreta (BTT-4) seguim, arribem encreuament, anem recta (BTT-4) anem seguint fins arribar a l'asfalt.
Passem per davant de la masia, seguim per l'asfalt, passem pel costat d'un pla/mirador, seguim, anem agafant dreceres per no fer tant asfalt.
Arribem a la carretera i seguim fent dreceres fins arribar a la carretera GI-524, anem cap a la nostra dreta, seguim la carretera fins el trencall de Pujarnol (GIV-5247), ens arribem al cotxe.

Aquest itinerari l'hem tret del Repte dels Cents Cims


Track d'aquest itinerari: Sant Patllarí
Hem trigat 3 h 36 minuts. Parades a part. 
Gràfica de la sortida amb desnivell i distància.

divendres, 23 de gener del 2015

L'Enclusa - Osona

Aproximació en cotxe:
Deixem la carretera C-17 a la sortida 49 direcció Seva, seguim per la BV-5305 fins a Taradell, travessem tot el poble i aparquem al Parc de la Font Gran.

Itinerari a peu:

Hem seguit sempre el PR-42 Sender de Taradell 

Sortim de l'aparcament, travessem el carrer per on hem arribat i el pont de la riera, baixem cap el camí del costat de la riera, seguim pel carrer Vic, Vilanova, Rocaguinarda, travessem la riera, carrer Vapor (seguim senyals blanques i grogues PR) i ens arribem a la carretera B-520, la seguim cap a la nostra dreta fins arribar al final del poble i cartell de Taradell, surt un camí a la nostra esquerra, a pocs metres el deixem per agafar un corriol, el seguim, anem trobant a més de les senyals de PR uns pals indicadors de Sender de Taradell PR-42, arribem a la bassa del Pujol de Taradell (cartell) arribem a una pista, anem a l'esquerra i ens arribem al mas Pujol i a l'alzina pluricentenària.
Tornem a seguir les marques de PR, passem pel costat d'una font/safareig/abeurador, deixem tots els corriols que anem trobant, seguim sempre senyals PR, passem el torrent, arribem a una font i zona d'esbarjo.
Seguim deixant a la nostra esquerra les cases de la urbanització, arribem i seguim per una pista, arribem a un coll, seguim el corriol (PR) direcció Sender de Taradell, el corriol es va enfilant, arribem a un nou pal indicador, seguim cap a L'Enclusa, arribem al vèrtex geodèsic.
Anem fins al final del cingle on hi ha una gran senyera per poder gaudir d'una millor panoràmica, tornem al vèrtex i agafem un corriol que baixa pel costat d'un cartell d'informació i retrobem les senyals de PR.
Anem seguint el corriol, arribem a la carretera, la travessem i seguim el PR-42, passem prop del castell de Taradell, seguim PR, passem entre grans blocs de roca, anem pujant fins una nova carena anem seguint, en un encreuament de camins el PR s'ajunta amb GR, nosaltres seguirem sempre el PR, passem per la tomba de Gasala, el dolmen es troba a la nostra esquerra i està indicat, seguim pel camí, arribem a la plaça de l'Everest, passem pel costat de diversos masos i retrobem la carretera, la seguim, entrem a Taradell i ens arribem al començament de l'itinerari.

Per fer aquest itinerari ens hem guiat pel publicat per Los Folloneros


Track d'aquest itinerari: L'Enclusa.
Hem trigat 4 h 10 minuts. Parades a part.
Gràfica de la sortida amb desnivell i distància.

dimecres, 7 de gener del 2015

Santa Magdalena de Cambrils - Ripollès

Aproximació en cotxe:
Anem per la C-17 fins a Ripoll, dins d'aquesta població anem cap a Olot, aparquem a la plaça de la Salut a Vallfogona de Ripollès .

Recorregut a peu:
Comencem a caminar a la plaça de la Salut per una pista encimentada direcció el cementiri, el deixem a la nostra esquerra i seguim per la pista fins arribar al riu, no el travessem, anem per un camí pel costat del riu (ens queda a la nostra dreta), travessem el riu per unes pedres ben col·locades, seguim recte per un corriol que s'enfila força, anem seguint el corriol i marques PR, passem pel costat de la masia de Ciutadia, seguim PR, anem a l'esquerra i seguidament a la dreta, seguim sempre el PR, anem paral·lels al riu, passem pel costat d'un gorg, seguim PR, passem el riu per un pontet, arribem a una pista encimentada i una font, seguim la pista cap a la nostra dreta, arribem al camping Mas La Bauma, just a l'entrada deixem la pista i agafem corriol a la nostra esquerra (PR), seguim corriol que es va enfilant, arribem al Mas La Baga d'Amunt, seguim pista (PR) arribem a un coll i encreuament de pistes, anem per la pista de la nostra dreta.
Caminem uns 100 metres aprox i a la nostra esquerra al costat d'un gros pedró s'enfila un corriol (PR) el seguim, arribem a la pista, la travessem i seguim corriol, tornem a trobar la pista, la seguim cap a la nostra dreta, encreuament pistes, anem cap a la nostra esquerra i a uns 50 m, a la nostra dreta agafem un corriol (PR) que tot anar travessant la pista i enfilant-se ens porta fins dalt al cim i ermita de Santa Magdalena de Cambrils.

Tota la pujada està molt ben senyalitzada amb marques de PR

Retorn:
Anem cap al darrera de l'ermita, travessem el pla i agafem un corriol (PR) que baixa ràpidament fins a una gran torre elèctrica, seguim pista fins al collet del Bosc.
Anem cap a la nostra esquerra, passem el pas canadenc i seguim pista fins arribar a un gran revolt cap a la dreta, seguim recte, veiem els prat de baix i sense camí anem de feixa a feixa fins als prats.
Anem per una pista poc marcada cap a un torre elèctrica de la nostra esquerra, abans d'arribar-hi la deixem i agafem un corriol poc visible, a la nostra esquerra, que ens endinsa al bosc, anem seguint el corriol, anem baixant sense perdre gaire alçada, uns metres abans d'arribar a un collet agafem corriol a la nostra dreta, va baixant, arribem al collet de la Berruga, seguim corriol, anem cap a la dreta passem una tanca de filat, seguim baixant i fent "S" arribem prop casa de la Berruga, anem cap a l'esquerra per una pista poc fressada que puja cap un collet, planeja i es converteix en camí, el corriol poc visible entra al bosc, l'anem seguint, trobem fites de terme, arribem a un filat, no el passem, anem cap a la nostra dreta, arribem prat, passem filat i seguim pista.
En els trencalls agafem pista que baixa, arribem pista encimentada, anem cap a l'esquerra, arribem revolt esquerra seguim pista de terra que segueix recta, quan gira cap a l'esquerra agafem corriol que tenim en front i que baixa.
Seguint aquest corriol arribem a la masia de Ciutadia que ja hem passat a la pujada.
A partir d'aquí desfem camí fins a la Plaça de la Salut.

El retorn és una mica perdedor pels mots trencalls i corriols poc fressats, amb el track i gps no s'ha de tenir cap problema.
Itinerari molt bonic i variat.

Itinerari tret del bloc Pas a Pas de Marc Bota


Track d'aquest itinerari: Santa Magdalena de Cambrils.
Hem trigat 4 h 50 minuts. Parades a part.
Gràfica de la sortida amb desnivell i distància.

dimarts, 6 de gener del 2015

El Far - La Selva

Aproximació en cotxe:
Anem per la carretera C-17, en marxem a l'arribar a la C-25 direcció Girona-Vic, la deixem a la sortida 183 - Roda de Ter.
Agafem la carretera C-153, passem Roda de Ter, L'Esquirol, Cantonigròs, Rupit, arribem al coll de Condreu, girem a la nostra dreta per anar fins el santuari del Far, aparquem.

Itinerari a peu:
A l'aparcament del costat del Santuari hi ha un gran cartell explicatiu del camí Ral de Sant Benet al Far, agafem el PR que surt del costat del cartell, va baixant fins trobar la carretera, la seguim fins a la capella de Santa Anna, deixem la carretera i seguim el corriol que baixa el grau de Santa Anna, deixem un corriol a la nostra esquerra, seguim recte planejant, tornem a baixar i arribem a un camí més ample, el seguim cap a la nostra dreta, arribem a un encreuament de camins, seguim el principal, arribem a un altre encreuament de pistes, ens arribem a sant Martí Sacalm, després de visitar-ho tornem enrera fins el trencall de pistes i anem direcció Castell de Fornils.
Seguim la pista, en deixem una a la nostra dreta, passem per Can Santpau, seguim la pista fins a trobar, a la nostra esquerra un gros pedró que ens marca el corriol per anar al Castell de Fornils, el seguim un tros, no arribem al castell, tornem enrera fins a la pista, la travessem, caminem uns 10 metres per una antiga pista, la deixem i ens enfilem cap a la nostra dreta, sense camí, pujant de feixa a feixa fins arribar al Mas de Triola, molt ben conservat, el deixem a la nostra dreta i seguim un camí, travessem uns camps seguint unes fites i aviat es converteix en un camí molt ben marcat que va pujant fins dalt la cinglera.
Un cop a dalt, al Pla de l'Om, anem cap a la nostra dreta, travessem el prat, passem un torrentet, travessem un altre prat, a l'arribar al final trobem un corriol amb una porta de ferro, (per aquí s'arriba del Grau de Cabrafiga) la passem, caminem uns 15 metres per gaudir de la vista, tornem enrera, passem la porta i agafem un corriol dins del bosc que va pujant, l'anem seguint fins trobar en una clariana una gran marca a terra, de color blanc, que ens indica que hem d'anar a la dreta, seguim les marques blanques, arribem a una bifurcació, (avui hi havia per porta un sunyer), anem a la dreta, a partir d'aquí deixem tots els corriols no senyalitzats, seguim sempre les marques blanques fins arribar al santuari del Far.

Per fer aquest itinerari ens hem basat amb el que ha publicat a Wikiloc en Toni Planes


Track d'aquest itinerari: El Far.
Hem trigat 4 h. Parades a part.
Gràfica de la sortida amb desnivell i distància