divendres, 15 d’agost del 2014

Tuc dera Pincela - Val d'Aran

Aproximació en cotxe:
Per la carretera N-230 entrem a la Val d'Aran pel túnel de Vielha. A l'arribar a la primera rotonda de Vielha girem a la dreta direcció Salardú, port de la Bonaigua, seguim la carretera C-28 fins a Salardú on girem a l'esquerra direcció Bagergue, travessem el poble i anem direcció refugi Era Lana, primer tram asfaltat després de terra, l'aigua l'ha fet malbé, deixem trencalls i sempre direcció al refugi.
Passem el refugi i seguim per la pista, va fent llaçades per anar guanyant alçada fins arribar al coll de Varradós on aparquem.

Itinerari a peu:
Venint de Bagergue el cim ens queda a la nostra esquerra. (sud-oest)
Comencem a pujar per l'herbei fins arribar a la carena, pugem pel dret fent "S" i anar guanyat alçada. Arribem a la carena, l'anem seguint, pugem tots els turons que trobem i anem baixant a cada coll, el més rocós el revoltem deixant-lo a la nostra esquerra, pugem altre cop a la carena per l'herbei, seguim fins arribar dalt del Tuc dera Pincela.

Retorn:
Seguim la carena, anem baixant direcció coll d'Arinho, ens decantem cap a la nostra dreta sense arribar al coll per anar fins al Coll de Salient.
Al coll agafem el corriol senyalitzat com a PR, anem baixant a mitja alçada sense passar pels llacs, arribem a una tartera i no la travessem, baixem per l'herbei fins a trobar un corriol més avall, seguim aquest corriol, més endavant tornem a trobar marques del PR, anem seguint fins a l'alçada de l'aparcament, baixem pel dret fins al cotxe.


Track d'aquest itinerari: Tuc dera Pincela.
Hem trigat 2 h 45 minuts. Parades a part.
Gràfica de la sortida amb desnivell i distància.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada