dissabte, 10 de desembre del 2022

Monteró - La Noguera

 

Aproximació en cotxe:
Sortim de Tremp per la C-13 direcció Balaguer, un cop passat Camarasa, entre el km 40 i 39, a la nostra dreta trobem una pista ben arreglada i la seguim, passem per la Cabana de pedra amb volta de l'Agustinot, parem a mirar-la, seguim fins a una gran clariana que hi ha després del Cobert del Mingo, hi deixem el cotxe.

Itinerari a peu:
Tornem enrere uns 100 metres per la mateixa pista, girem a la nostra esquerra per un corriol senyalitzat amb pedrons, anem pujant, està tot senyalitzat en pedrons. Arribem a un trencall de corriols, anem a la dreta, ja es veu el vèrtex geodèsic, arribem al Cim del Monteró.
Hi ha les restes d'un poblat ibèric.
Seguim el corriol i comencem a baixar per l'altre cantó del cim, deixem els trencalls de l'esquerra (tornarem per aquests trencalls), anem baixant, cal vigilar perquè està molt humit i hi ha roques.
Arribem a un coll i encreuament de camins, pugem a la gran roca d'en front, La Coma d'en Gelis, on hi havia el Castell de Gelis. Hi ha una gran bandera a dalt.
Tornem a baixar pel mateix corriol, estem al coll i agafem el corriol que hem baixat del Monteró. A pocs metres agafem el corriol de la dreta i comencem a pujar, passem per entre les roques altíssimes, el Pas de l'Orellut, és fantàstic, seguim el corriol i fem una senzilla grimpada, arribem altre cop dalt del cim del Monteró, comencem a baixar pel mateix lloc que hem arribat a l'anada, aviat trobem un trencall i anem cap a la dreta, seguim carena fins que trobem un gran pedró, anem baixant per l'esquerra i quan ja veiem el cotxe a prop deixem el camí i anem camp a través cap el cotxe.

Track d'aquest itinerari. Monteró
Recorregut de 4 km.
Desnivell 300 metres
Horari de la sortida: 1 hora i 1/2
Gràfica:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada