dijous, 21 de juliol del 2022

El Cogulló - Noguera

 Aproximació en cotxe:
Anem per la C-25 direcció Lleida, sortim després de Calaf, i agafem la C1413a fins a Ponts, on girem a l'esquerra per la C-14 fins a Artesa de Segre, dins d'aquesta població agafem la L-512, passem per El Pont d'Alentorn, al cap de poc girem a l'esquerra agafem la LP-9132, passem per Alentorn i arribem Vilanova de Meià on aparquem.

Itinerari a peu:
Fem una petita volta pels carrerons de Vilanova, un poble encantador, tornem a baixar, travessem la carretera i seguint el track, agafem un corriol que ens porta al torrent, el travessem per un pontet i seguim direcció a la Font de la Hedra i El Cogulló, al començar hi ha molts trencalls, després seguim el corriol sense pèrdua, arribem a la Font d'Hedra i a un pont de fusta per travessar el torrent,  seguim el corriol, puja força, als trencalls hi ha indicadors del Cogulló, passem per la Cova Castejon, una gran bauma, arribem als corrals, una bauma llarga tancada per paret de pedres, seguim pujant, arribem a una pista i anem cap a la dreta.
Arribem a unes grans antenes, les deixem a la nostra dreta i seguim un corriol que ens porta al cim on hi ha el vèrtex geodèsic. 

Retorn:
Tornem cap a la pista, l'anem seguint, passem pel coll de Cabeces, girem cap a l'esquerra fins a la Font Blanca, a tocar la carretera, anem cap a l'esquerra i ajudats pel track seguim un camí fins a retrobar la carretera.
Seguim carretera avall més d'1 km, passem prop de la Font d'Hedra i al km 1, indicat a la carretera, agafem un camí a la nostra dreta i ens porta fins a Vilanova de Meià, baixem per un caminet per agafar un carrer ample, tornem a voltar per carrerons del poble. Molt bonic Vilanova de Meià

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada