dijous, 10 de setembre del 2020

Penyes Altes de Moixeró i Moixeró - Cerdanya

 
Aproximació en cotxe:
Sortim de Sabadell i anem direcció Manresa per autopista, seguim cap a Berga, túnel del Cadí.
Aproximadament a 1 km de la sortida del túnel, a la nostra dreta, trobem un petit indicador de Rius de Cerdanya, girem, coincideix amb l'àrea de serveis del túnel, arribem a Rius, travessem el poble i agafem una pista asfaltada direcció Coll de Pendís, s'acaba l'asfalt i segueix de terra en bon estat, al cap d'uns 11 km aprox. hi ha una bifurcació de pistes,  la de la dreta va al refugi de l'Ingla i la de l'esquerra cap a Coll de Pendís i Coll deTrapa, tancada amb una barrera, aparquem.

Itinerari a peu:
Passem la tanca de la pista, a pocs metres hi ha una nova bifurcació, anem cap a la nostra esquerra cap al Coll de Trapa, seguim la pista, arribem a un pas canadenc (Coll de Trapa) trobem una nova pista i seguim cap a la dreta, hi ha marques grogues, arribem a un collet, davant tenim el Roc Cremat, anem cap a la nostra dreta, agafem un corriol senyalat amb una estaca amb marca groga, seguim el corriol fins al Coll de Dental, encreuament de camins. 
Hi ha un pal amb indicadors, anem cap a Penyes Altes de Moixeró, seguim el corriol té marques vermelles, passem per la base del Moixeró i arribem al coll del mateix nom, seguim passem pel Coll de Raset i seguim corriol cap a Les Penyes Altes.
Tenim marques vermelles i marques de GR , hi ha molts trencalls de corriols, cal seguir els que tenen marques, passem trams de roques i 1 dels trams et pots ajudar amb una corda instal·lada, no hi ha dificultat. El corriol i les marques arriben fins dalt el cim, té molt bones vistes.

Retorn:
Tornem per mateix itinerari fins al Coll de Moixeró, ara pugem al cim i baixem per l'altre costat fins al Coll de Dental, aquí seguim el corriol del Coll del Pendís, seguim marques GR, primer fa pujada però aviat es suavitza i comença la baixada fins al coll, aquí agafem la pista que ens portarà al començament del nostra itinerari.


Track d'aquest itinerari. Penyes Altes del Moixeró
Caminada de 12,5 km aprox
Desnivell d'uns 700 metres
Temps emprat sense parades 4 hores 15 minuts
Gràfica del recorregut:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada