dijous, 27 de setembre del 2018

Cap del Verd - Berguedà

Aproximació en cotxe:
Sortim de Sabadell per la C-58 cap a Terrassa on seguim per la C-16 fins uns km abans d'arribar a Guardiola de Berguedà. Després d'un petit túnel (Castell de Guardiola) hi ha indicat B-400 direcció Saldes.
Seguim aquesta carretera, passem Maçaners, deixem Saldes a la nostra dreta i seguim direcció Gósol.
A l'arribar a aquesta població, a la rotonda, girem cap a l'esquerra. Hi ha indicacions de Camping, El Verd, Molí de Gòsol....., seguim el carrer, arribem a una bifurcació i anem per la dreta, arrribem a la depuradora de Gòsol, deixem una pista asfaltada a la dreta i anem cap a l'esquerra (Tuixent i Molí de Gòsol),arribem a una altre bifurcació i seguim la pista de la dreta (no hi ha indicadors), a la propera bifurcació anem a la dreta direcció El Verd.
Deixem els 2 trencalls que van a peu a l'ermita de Santa Margarida, al proper trencall anem a la dreta i ja directes al Coll de La Mola i aparquem.
Gòsol - Coll de La Mola 7 km de pista bona amb xarragalls per l'aigua.

Itinerari a peu:
Sortim del Coll de la Mola, amb la direcció que ens indica un cartell Cap del Verd, agafem la pista del mig (posa pas barrat del GR) que enfila tot dret cap a la carena, deixem les pistes que trobem a un costat i l'altre, arribem a una bifurcació i anem cap a la dreta, quan planeja deixem la pista i enfilem cap a la carena, sense camí, anem pujant, un cop dalt anem seguint cap al cim, passem per un trencall de pistes i a partir d'aquí comencem a trobar fites que ens indiquen el camí.
Anem pujant fins al cim del Cap del Verd.

Retorn:
Tornem pel mateix lloc però seguint la pista, anem fent les ziga-zagues que dibuixa i anem baixant fins arribar altre cop al Coll de La Mola.


Track d'aquest itinerari: Cap del Verd
Recorregut de 9 km aprox
480 m de desnivell acumulat
Durada de 3 hores, parades a part.
Gràfica de la sortida:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada