divendres, 9 d’octubre del 2015

Pic de Pilàs - Pallars Sobirà

Aproximació en cotxe:
Passem per La Pobla de Segur per la carretera N-260 fins arribar a Sort, seguim per la C-13 fins al trencall d'Esterri de Aneu, girem i just entrar a la població trobem l'indicador a Cerbi, girem i anem seguint indicadors.
Abans d'arribar a Cerbi trobem un trencall que indica Estanys de la Gola i també hi ha un panell explicatiu. Girem a la nostra dreta per agafar aquesta pista, està en molt males condicions perquè hi ha roderes molt fondes.
Anem seguint la pista trobem un trencall anem esquerra on indica Cerbi per pista forestal, seguim, arribem a un altre trencall, també seguim cap a Cerbi. Passem per davant d'una presa, anem seguint, arribem a la part alta del poble, uns 300 m després de la última casa de Cerbi i 2,3 km de pista aprox. arribem a un prat tancat amb fil elèctric, hi ha un pal al costat de la tanca amb un triangle groc marcant perill alta tensió i amb pintura negra una fletxa cap a la dreta i una "R" grossa, (si ens passem el trencall, a pocs metres hi ha un encreuament de pistes, tornem enrera) obrim el pas i travessem el prat, a l'altre costat segueix la pista, anem pujant, travessem el riu sense pont, cal vigilar la quantitat d'aigua que porta per poder-lo travessar.
Seguim la pista, anem pujant fins arribar a les antenes girem el cotxe, baixem uns metres per aparcar al costat de la pista on hi ha un planet.

Itinerari a peu:
Tornem enrera baixant per la pista uns 200 metres fins arribar a un gran revolt cap a la dreta, aquí deixem la pista i entrem al bosc cap a la nostra esquerra, no hi ha corriol, anem en diagonal fins arribar la carena, l'anem seguint, aviat es pot veure tota la carena i al final el Pic de Pilàs.
Passem pel turó Cap del Calbar, pel Cap de Travessa, arribem al Coll de Cerbi, pràcticament aquí ja s'acaben els arbres i arbustos, pugem una gran pala i arribem al Pic de Sarredo, torna a planejar i ja s'enfila altra cop bastant dret fins al Pic de Pilàs.
En aquest itinerari no hi ha un camí marcat ni senyalitzat, anem principalment per la carena o a prop d'ella. No hi ha pèrdua perquè tota l'estona saps on has d'arribar. Hi ha petits corriols que els anem seguint, van apareixent i desapareixent.

Retorn:
Fem el mateix itinerari, potser passem més per dalt la carena.


Track d'aquest itinerari. Pic de Pilàs. 
Hem fet 11,66 km aprox.
Durada 5h 40 min. Parades a part.
Ascens acumulat 905 metres.
Gràfica de la sortida:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada