divendres, 2 d’octubre del 2015

Monteixo - Pallars Sobirà

Aproximació en cotxe:
Passem per La Pobla de Segur per la carretera N-260 fins arribar a Sort, seguim per la C-13 fins a Llavorsí, girem a la dreta direcció Vall Ferrera per la carretera L-504, girem a la dreta direcció Alins per la L-510, arribem fins el final de la carretera a Areu, seguim recta, travessem el poble i per una pista asfaltada cap al Pla de la Selva, al cap d'un km s'acaba l'asfalt i continua de terra, trobem un trencall a la nostra dreta que posa Monteixo, el deixem,  seguim sempre cap al refugi de Vallferrera i Pla de la Selva, justa abans de començar el Pla de la Selca, girem a la dreta direcció Llacs d'Aixeus i Monteixo, anem seguint la pista fins arribar l'aparcament d'Aixeus, deixem el cotxe.

La pista està en bastant bon estat, cal un cotxe alt o 4x4.
D'Areu a Pla de la Selva, 6,8 km
Pla de la Selva a l'aparcament d'Aixeus, 4,3 km. La pista en menys bon estat.

Itinerari a peu:
Sortim de l'aparcament i agafem el camí tancat per una barrera i amb un pal indicador de l'itinerari d'Eixeus.
Seguim el camí, trobem un trencall a la nostra esquerra, seguim recta per un corriol que es va enfilant, també hi ha un indicador dels llacs i del Monteixo.
Anem pujant seguint el corriol i les fites, està molt ben senyalitzat. deixem corriols que trobem i seguim sempre les fites.
Arribem a una bifurcació, tenim a l'esquerra una antena, davant i al fons els llacs d'Eixeus, agafem el corriol de la nostra dreta i seguim les fites, anem pujant, està molt ben traçat, es va pujant molt bé. Passem un parell de collets i bones pujades.
Arribem a una carena la seguim (fites molt grosses) i anem cap al peu del Monteixo, última pala, anem pujant fent "S" i seguint fites fins dalt de la carena i el cim.

Retorn:
Fem el mateix itinerari.
La baixada del cim la fem seguint unes altres fites i també baixem molt bé.
La resta seguim el mateix corriol fins a l'aparcament.


Track d'aquest itinerari. Monteixo.
Hem fet 6,3 km aprox.
Durada 3h 15 min. Parades a part.
Ascens acumulat 871 metres.
Gràfica de la sortida:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada