diumenge, 5 de juliol del 2015

Costa Pubilla o Pla de Pujalts - Ripollès

Aproximació en cotxe:
Anem per la carretera C-17 fins a Ripoll, seguim fins a Campdevànol per la N-260, girem a l'esquerra per la GI-401 fins a Gombrèn, passada aquesta població trobem un trencall a la nostra dreta que va al Santuari de Montgrony, girem, arribem al Santuari i aparquem.

Itinerari a peu:
Entrem a Santuari i pugem per les escales fins dalt del cingle, fem una volta per l'ermita de Sant Pere de Montgrony, tornem enrera fins al cartell de Mal-pas per agafar el corriol.
Seguim el corriol, trobem trencall esquerra, l'agafem i anem al refugi de les Planelles.
Passem el pont de fusta, anem a la dreta per la pista, passem el primer revolt cap a l'esquerra i a l'acabar el següent revolt cap a la dreta hi ha un pal indicador amb senyals grogues, agafem a la nostre esquerra un corriol, no gaire visible senyalitzat amb marques grogues, seguim corriol, anem pujant, deixem trencalls, sempre seguim marques grogues, arribem al prat de la carena, anem cap a la nostra dreta seguint pedrons.
Arribem a una pista, seguim cap a la dreta, anem pujant, fem alguna drecera per anar a trobar més amunt la pista, deixem enrera unes roques de dalt la carena, al cap de poc deixem la pista i comencem a pujar fent esses prat amunt anant cap a la dreta.
Anem pujant, a l'esquerra ens queden les roques i a la dreta el cim de Costa Pubilla, arribem al cim.

Retorn:
Seguim la carena direcció oest, baixem i pugem al cim Tossal de Meians, seguim la carena, anem baixant, trobem terreny més rocós i anem per l'herbei, tornem carena i arribem al coll de la Bona.
Girem a la nostra esquerra i anem baixant, seguim marques grogues, passem la tanca del bestiar, seguim marques grogues fins que se'ns fa difícil seguir-les, les herbes les tapen, passen per llocs plens d'ortigues, deixem les marques i anem a buscar a la nostra esquerra una pista, seguim la pista, fem dreceres i arribem a Meians, agafem pista fins a Montgrony.


Track d'aquest itinerari: Costa Pubilla o Pla de Pujals.
Hem trigat 5 h i 22 min, parades a part.
Hem fet 12,2 km aprox
Desnivell acumulat 860 metres.
Gràfica de la sortida amb desnivell i distància.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada