dissabte, 21 de desembre del 2013

La Cogulla (Montsant) - Priorat

Aproximació en cotxe:
Deixem l'autopista AP-2 a la sortida 8, passem per Albi, anem per la carretera LP-7013, arribem al trencall de la carretera C-242 i anem cap a la dreta, l'anem seguint fins arribar al trencall de la carretera T-713 i anem direcció Margalef.
A un parell de km abans d'arribar a Margalef trobem a la nostra esquerra l'indicador de l'embassament de Margalef, seguim aquesta pista asfaltada fins arribar al primer aparcament senyalitzat i deixem el cotxe.

Itinerari a peu:
Tornem enrera per la pista fins a trobar un trencall amb un cartell de Ulldemolins, anem cap a l'esquerra seguint la pista, arribem al riu, el travessem, seguim la pista fins poc abans d'arribar a la pressa, a la nostra dreta en surt una altra, la seguim, cap de pocs metres veiem l'indicador d'Ulldemolins, anem seguint, passem pel pont penjat, i al cap de poc trobem l'indicador de La Cogulla, girem i anem seguint el sender que ens porta per tot el barranc de Taverna, tenim el torrent a la nostra dreta, el corriol es va enfilant, travessem el torrent i el camí segueix pujant, a l'arribar quasi a la capçalera trobem un indicador de Racó del Teix, seguim cap a la dreta, el camí va fent "S" arribem a un pal indicador de camí i seguim la fletxa, anem seguint el corriol fins arribar dalt de la carena, trobem un pal indicador dels diferents camins, anem cap a la dreta seguint carena, ja es veu el vèrtex, abans d'arribar dalt de La Cogulla hi ha un altre pal indicador de camins. (tornarem aquest pal a la baixada). A pocs metres ja trobem el vèrtex geodèsic.

Retorn:
Tornem enrera fins el pal indicador de camins, anem direcció La Rovellosa, el sender està ben marcat, hi ha senyals vermelloses i fites.
Anem per la carena, ens enfilem per unes roques (hi ha una gran marca blanca) seguim per la carena, passem entremig de dues roques, a partir d'aquí comença la baixada, alguns trams en forta pendent, no té pèrdua el camí està molt fressat, hi ha pedrons i marques vermelloses.
Arribem al riu, el travessem per unes pedres, agafem una pista a la nostra dreta que ens portarà a l'inici de l'itinerari.


Track d'aquest itinerari. La Cogulla (Montsant)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada