diumenge, 10 de març del 2024

Clapí Vell - Alt Penedés

 Aproximació en cotxe:
Sortim de Sabadell, anem cap a buscar l'AP-7 direcció Tarragona, la deixem a Vilafranca del Penedès, fem la volta per les afores de la població per anar a buscar la carretera BP-2121, passem per Sant Martí Sarroca i per la BV-2122 passem Torrelles de Foix i a pocs km a la nostra dreta hi ha l'indicador Font de les Dous, aparquem.

Itinerari a peu:
Seguim indicadors, baixem les escales per anar a Les Fonts de Les Dous, passem un pontet i estem a l'àrea de lleure, anem a veure el gorg i el salt d'aigua (no baixava gens d'aigua), pugem escales fins arribar a una pista, anem cap a la dreta, arribem al trencall i girem cap a l'esquerra, anem seguint la pista fins que, a la nostra dreta hi ha l'indicador de la Cova del Toixó.
Seguim el corriol, anem baixant, arribem a la cova, fem unes quantes fotos i tornem enrere fins a la pista.
Anem cap a la dreta, anem seguint pista amunt, arribem a un trencall, anem cap a la dreta, anem seguint la pista fins que en un revol cap a l'esquerra, surt un corriol a la nostra dreta, està senyalitzat amb un pedró. Seguim aquest corriol, anem pujant, arribem a la Creu del Clapí Vell, seguim corriol i pedrons fins al Clapí Vell on hi ha una caseta de fusta i un vèrtex geodèsic.
Parem a fer fotos i a esmorzar.
Seguim el corriol per l'altra costat, baixem fins a una pista, anem cap a la dreta, arribem a una altra pista i també anem dreta, arribem a un encreuament, darrera del pal indicador hi ha un corriol amb marques verdes i blanques que puja cap el Puig de l'Àliga (la bassa d'aigua ens queda a la nostra esquerra).
Dalt del Puig hi ha una senyera i bona vista.

Retorn:
Baixem pel mateix corriol fins a l'encreuament de pistes, agafem un camí que surt de davant de la bassa i que té un pal indicador al costat, posa Ruta de Les Dous, el camí va baixant per dins del bosc.
Arribem a una pista, pal indicador, anem esquerra, al cap de pocs metres hi ha un altre pal indicador i anem cap a la dreta, anem baixant, trobem trencall i anem cap a l'esquerra, seguim el camí.
En un revol cap a la dreta, a la nostra esquerra i una mica enlairada hi ha una cabana de pedra seca, ens hi acostem.
Tornem al camí, l'anem seguint, trobem trencall, anem cap a l'esquerra.
Seguim la pista fins a trobar les escales de la Font de les Deus que hem passat al començament de la caminada.
Desfem camí fins a l'aparcament.

Track d'aquesta caminada. Clapí Vell
Itinerari de 7,7 km
Desnivell 395 metres
Horari: 3 hores, parades a part
Gràfica:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada