diumenge, 5 de gener del 2014

Collbaix - Bages

Aproximació en cotxe:
Des de Manresa ens dirigim cap a Sant Joan de Vilatorrada, en aquesta població deixem el cotxe al gran aparcament situat entre els carrers Pare Torre i l'avinguda del Torrent del Canigó.

Itinerari a peu:
Pugem per l'avinguda del Torrent del Canigó girem a la nostra esquerra pel carrer Josep Casas "Pepitu", al final del carrer a mà dreta surt un corriol que porta cap a la Serra de l'Ardèvol, anem seguint el corriol sempre escollint el que ens porta dalt de la carena.
Quan som dalt anem cap a la nostra dreta i anem seguint el camí que ens porta per tota la carena i al final baixa cap a una pista, passem per davant d'una gran cabana (de 2 portes), seguim la pista, trobem un pal indicador de Collbaix, anem seguint indicadors fins trobar un que diu Collbaix pel solell i Collbaix per les tines, anem cap a la nostre dreta i tot seguit agafem un corriol que s'enfila cap el cim.
Des d'aquí anem escollint les dreceres que van pujant cap el Collbaix, ja dalt passem per sota d'una pedra travessera i per entre dos grans blocs, pas estret que et porta al cim.
Si no es vol passar per aquest pas es segueix cap a la dreta que fent una volteta et porta sense cap dificultat a dalt el cim.

Retorn:
Seguim les marques del GR-3, anem perdent alçada i resseguint carena fins arribar a un coll on hi ha encreuament de pistes, agafem la de la nostra dreta, deixem els trencalls que trobem fins arribar a un revolt molt tancat cap a l'esquerra i que a la nostra dreta surt un corriol, seguim el corriol que ens porta a una pista asfaltada, anem cap a la nostra dreta fins trobar, a la nostra esquerra, una pista que et porta a una gran granja, passem per davant de l'entrada de la granja, seguim per una pista de terra tancada per un cadenat, al primer trencall anem cap a l'esquerra i al proper cap a la dreta, passem pel costat del CEIP Ametllers, arribem a les primeres cases, i seguim fins trobar l'inici de l'itinerari.

Itinerari tret de l'Wikiloc: El Bages: Cim del Collbaix 3


Track d'aquest itinerari. Collbaix

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada