dijous, 18 de maig del 2023

Puig del Far - Osona

 Aproximació en cotxe:
En passa a recollir el Jaume i anem a buscar l' AP-7, en sortim per anar a la C-17 fins passat Vic, on agafem la C-25, girem direcció Vilanova de Sau per la N-141d. Aparquem al carrer del davant de l'ajuntament.

Itinerari a peu:
Anem carrer amunt fins a trobar a la nostra dreta el GR i l'indicador de Puig del Far, anem seguint corriol i indicadors del puig.
Travessem la carretera, seguim la pista i indicadors, a pocs metres agafem corriol dreta, anem pujant, tornem a la pista i anem cap a la dreta.
Anem seguint indicadors i senyals de GR.
per la pista ens arribem a un punt que fa de mirador, tornem enrere uns 100 metres, busquem per on obrir el fil del tancat del camp, passem el filat i busquem corriol una mica perdut, trobem camí i indicador del puig.
Arribem a la Bassa del Pla o Bassa de Santa Margarida, molt poca aigua, seguim indicacions, arribem a les roques, hi ha un gran bauma, pugem per la canal, molt ben arreglat, es puja fàcilment, anem cap a la dreta, arribem al Puig del Far. Molt bona vista

Retorn:
Tornem enrere pel mateix camí, passem la bassa i al primer trencall anem cap a Vilanova de Sau.
Seguim camí, arribem a la pista, l'anem esquerra direcció Monestir de Sant Pere de Casserres, seguint pista principal fins trobar un encreuament cap a la dreta on hi ha un gros pedró que aguanta el pal del cable que tanca la pista, seguim pista fins a trobar un corriol que va recta i la pista gira a l'esquerra, anem pel corriol que baixa, arribem a la Punta Migdia (als peus hi té Vilanova de Sau).
Tornem enrera pel corriol i a la bifurcació agafem el de la dreta, l'anem seguint, abans d'arribar a la punta de la cinglera agafem un corriol que va cap a l'esquerra, puggem, arribem trencall anem cap a la dreta.
Anem seguint el camí, després d'un revolt a l'esquerra el deixem per agafar un corriol, a la nostra dreta,  que baixa força, trencall anem esquerra, anem baixant, busquem corriol per anar a la pista que veiem a sota, caminem un tros per la pista i agafem un corriol que baixa, tornem arribar pista i anem esquerra, deixem una pista a la dreta i i agafem um una pista que marxa cap a la dreta               , anem pujant , la deixem per anar a la dreta, aviat trobem, a la nostra dreta un gran pedró que marca un corriol per baixar el graó de Santa Margarita.
Tot aquest últim tram és un embolic perquè han obert pistes noves per trure llenya i han tapat corriols. El millor és seguir el track.

Aquest corriol baixa dret, va fent "S" l'anem seguint, trobem trencall anem dreta, anem baixant, arribem a una clariana amb una torre electricitat molt alta seguim el corriol, trencall anem dreta, el proper a l'esquerra, arribem carretera la travessem i anem cap el pantà.
Resseguim el pantà cap a la dreta fins a trobar un corriol que va cap a la dreta i marxa de l'embassament, arribem a la carretera i la travessem, agafem pista, es torna corriol i anem seguint, trobem trencall i anem cap a la dreta, seguim el camí, arribem a Vilella Grossa, seguim l'asfalt, arribem a la carretera la travessem i per un corriol anem a buscar la carretera que tenim a prop, la seguim cap a la dreta i arribem a Vilanova de Sau, passegem pel poble i anem a buscar el cotxe.

Track per aquest recorregut. Puig del Far
Recorregut de 12 km aprox
Desnivell 530 metres
Horari 5 hores, parades a part
Gràfica:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada