dissabte, 12 de desembre del 2015

Miranda de Puigcerver - Baix Camp

Aproximació en cotxe:
Anem per l'autopista AP-7 direcció Tarragona, la deixem a la sortida 32 per agafar la N-340 direcció Tarragona, seguim per la A-7 fins a la sortida Reus T-11, passem Reus, N-420, girem a la dreta per anar a Borges del Camp i Alforja.
Entrem a Alforja, deixem el centre a la nostra esquerra, (carrers molt estrets), anem cap el final del poble, carrer Camí de Sant Antoni, anem seguint indicadors de camí i ermita de Puigcerver, passem davant escola bressol La Ribera, està en mòduls prefabricats, seguim per davant una renglera de cases iguals, girem a l'esquerra i comença pista.
Seguim la pista fins trobar, a la nostra dreta dues pistes encimentades, aparquem a la nostra esquerra, davant la primera de les pistes.

Itinerari a peu:
Seguim la pista, trobem trencall, deixem pista esquerra (tornarem per aquí ), seguim per la pista, deixem pista de la dreta, una altra de l'esquerra, tres de la dreta.

  • Seguim les pistes que hi ha pal indicador d'itineraris.
  • Deixem totes les pistes que van als camps. 
Seguim per la pista en els següents trencalls deixem una pista esquerra i una altra a la dreta.
Arribem a un encreuament i agafem un corriol/escaleta que està entre les dues pistes de la nostra esquerra.
Seguim pujant pel corriol, deixem els corriols i pintades de la nostra esquerra, el corriol té alguna marca groga i alguna fita de pedra.
Arribem dalt La Miranda de Puigcerver.

Retorn:
Seguim la carena, passem davant caseta de guaita, baixem pel camí fins trobar una pista, anem esquerra fins al Santuari de Puigcerver.
Baixem per les escales, agafem pista cap a l'esquerra, trobem trencall, anem a la dreta seguint indicació Alforja, seguim baixant per la pista fins arribar a l'inici de l'itinerari.


Track d'aquest itinerari. Miranda de Puigcerver.
Hem fet 11,1 km aprox.
Durada 3h 20 min. Parades a part.
Ascens acumulat 470 metres.
Gràfica de la sortida:

divendres, 11 de desembre del 2015

La Tossa (Tivissa) - Ribera d'Ebre

Aproximació en cotxe:
Anem per l'autopista AP-7 direcció Tarragona, la deixem a la sortida 32 per agafar la N-340 direcció Tarragona, seguim per la A-7 fins a la sortida d'Hospitalet de l'Infant, agafem la C-44 direcció Mora, passem Vandellòs, girem a l'esquerra cap a Tivissa per la T-304.
Entrem a Tivissa, passem per l'Av Catalunya, carrer Marçà de dalt, per davant bombers, girem seguint indicador de Sant Blai, carrer Onze de Setembre, seguim cap a Sant Blai, pista asfaltada, la seguim fins trobar, a la nostra esquerra una pista en cimentada amb indicador de Sant Blai, Coll del Ventall, Coves de Vilella.
Seguim la pista passem zona escalada, font i ermita Sant Blai, seguim pujant fins arribar a un trencall, s'acaba l'encimentat, anem cap a l'esquerra direcció Coll de Llena...... seguim, ´deixem el proper trencall a l'esquerra, seguim, proper trencall anem cap Coll de la Tossa..... el següent cap a Coll de Llena....
Al proper encreuament de pistes, aparquem. En el pal indicador de Jardins de Roca marca la drecera de Benet, La Tossa.

Itinerari a peu:
Seguim el corriol i les fites de pedra que ens va pujant suaument cap a la Tossa, algun tram es perd una mica però no hi ha dificultat en tornar-lo a trobar.
Quan gira cap a la dreta en forta pujada està molt ben senyalitzat, arribem a la carena, la seguim fins arribar al vèrtex.

Retorn:
Desfem el camí fins arribar altre cop a la pista.


Track d'aquest itinerari. La Tossa (Tivissa)
Hem fet 2,2 km aprox. 
Durada 1 hora. Parades a part. 
Ascens acumulat 162 metres. 
Gràfica de la sortida:

Molló Puntaire - Baix Camp

Aproximació en cotxe:
Anem per l'autopista AP-7 direcció Tarragona, la deixem a la sortida 32 per agafar la N-340 direcció Tarragona, seguim per la A-7 fins a la sortida d'Hospitalet de l'Infant, agafam N-340 direcció Castelló, a uns 500 m aprox trobem una benzinera de Repsol, hi entrem passem per darrera fins trobar un cartell de l'ermita de Sant Roc, seguim la pista, trencall, anem per la de l'esquerra, passem per sota el tren, anem a l'esquerra seguint marques PR, anem cap a la dreta i passem per sota de l'autopista. Anem cap a l'esquerra, seguim, trobem trencall cap a la dreta, indicador Ermita i Barranc Forat Negra. Passem sota A-7, trencall anem dreta, proper trencall també dreta, anem seguint pista principal i cartell Barranc Forat Negra.
Proper trencall deixem pista principal, agafem pista de la dreta, el pal indicador de camins ens marca Barranc del Forat negra.
(Aquesta pista fins a la bassa on deixem el cotxe està a trams en bastant mal estat, són uns 4 km de pujades, baixades, pedres i alguns xeragais.)
Seguim la pista, deixem trencall dreta, proper trencall anem esquerra a l'Agulla de l'Aiguacoll. Arribem a la bassa i aparquem. 

Itinerari a peu:
Seguim la pista, passem per la Font de l'Aiguacoll, anem seguint fins trobar l'indicador de Canal del Corb i Molló Puntaire.
Agafem el corriol, travessem pista, seguim corriol i marques PR, forta pujada, a l'arribar quasi sota el cim i veient clarament el vèrtex deixem el PR que marxa cap a l'esquerra i agafem un corriol poc fressat i marcat amb fites que ens portarà fins dalt el Molló Puntaire.

Retorn:
Baixem uns metres i agafem un corriol que marxa cap a l'esquerra, anem fent carena i ens va portant cap a la dreta a buscar el camí de pujada i el PR.
Seguint les senyals de PR desfarem el mateix camí que hem fet al pujar.


Track d'aquest itinerari. Molló Puntaire.
Hem fet 4,7 km aprox.
Durada 2h. Parades a part.
Ascens acumulat 400 metres.
Gràfica de la sortida:

dijous, 10 de desembre del 2015

Morral de Cabrafeixet - Baix Ebre

Aproximació en cotxe:
Anem per l'autopista AP-7 direcció Tarragona, la deixem a la sortida 32 per agafar la N-340 direcció Tarragona, seguim per la A-7 fins que s'acaba i tornem a la N-340 direcció Castelló.
Entrem a El Perelló per agafar la carretera TV-3022 direcció Rasquera.
Entre el km 7 i 8 trobem un trencall a la nostra esquerra indicant Camí Coll de la Mola i Abric de Cabrafeixet, seguim aquesta pista asfaltada uns 2 km, trobem trencall anem a la dreta direcció Cabrafeixet, sense asfaltar, a uns 700 m aprox un nou trencall, aparquem a la nostra dreta.

Itinerari a peu:
Ara seguim la pista direcció Cova de la Mallada fins que s'acaba, surten 2 camins, agafem el de la dreta, anem pujant i passem per les Pintures Rupestres i per la cova, el corriol baixa i trobem el GR que també ve del final de la pista, anem cap a la dreta, va pujant i baixant, seguim marques GR. Trobem trencall a la nostra dreta indicant Bassa de Falcó, el deixem (després tornarem aquest punt) i seguim pujant pel GR.
Arribem dalt la carena, anem cap a la nostra dreta fins al Morral de Cabrafeixet.

Retorn:
Desfem el camí, passem pel collet, baixem cap a la nostra esquerra fins trobar trencall i indicador de Bassa del Falcó.
Seguim el corriol, revoltem el Morral de Cabrafeixet, baixem cap a la Bassa del Morral (segons el mapa que portem), per sota hi passa una pista, la seguim cap a la dreta fins arribar al començament de l 'itinerari.


Track d'aquest itinerari. Morral de Cabrafeixet
Hem fet 8 km aprox. 
Durada 2h 45 min. Parades a part. 
Ascens acumulat 470 metres. 
Gràfica de la sortida: