divendres, 27 de març del 2015

Mola de Genesies - Baix Camp

Aproximació en cotxe:
Anem per l'autopista AP7 direcció Tarragona, a Torredembarra agafem la A7, en sortim direcció Vandallós, agafem la C-44, passem per Vandallós, entre els km 13 i 14, a la nostra esquerra trobem el trencall de Gavadà, girem i seguim la carretera aprox 2,5 km, arribem al Mas de Genesies, aparquem.

Itinerari a peu:
Sortim del Mas de Genesies per un ample camí que passa per davant del mas, el seguim fins a trobar un trencall amb indicador, anem a La Mola passant pel Coll de Rourar, seguim el corriol fins al coll.
Al costat del pal indicador, a la nostra dreta surt un corriol, l'anem seguint, ens porta a revoltar el massís i finalment s'enfila fins dalt La Mola.
Dalt el pla de La Mola ens queda a la nostra esquerra un poblat ibèric (ens hi arribem), a la nostra dreta queda el vèrtex geodèsic que indica el punt més alta de l'altiplà, La Mola de Genesies.
Tornem enrera fins al Coll de Rourar i seguim pel camí que havíem deixat per pujar a la Mola. Fem una petita baixada, una pujadeta i després una forta baixada, veiem la roca forada (queda a la nostra esquerra), trobem un trencall, anem cap a la nostra dreta deixant el PR. Aquest corriol ens porta pel dins del torrent, l'anem seguim fins a trobar un trencall, poc visible, a la nostra esquerra, avui marcat per una cinta de plàstic vermella i blanca.
L'anem seguint, arribem a una gran alzina i un trencall marcat per un pedró ens portarà a la cova de la Llúdriga, el corriol s'enfila i cal fer una fàcil grimpadeta, ens porta cap a la nostra esquerra.
Després de visitar la cova tornem pel mateix corriol fins a la gran alzina i seguim el camí.
Veiem les Miloques de Quintana, dues grans roques, el corriol ens porta cap dalt la carena i les roques les deixem a la nostra esquerra.
Seguint la carena arribem a la Punta de Jovara, a partir d'aquí comença uns forta baixada plena de garrics i altres plantes punxents, els camins molt poc marcats, anem baixant pel millor lloc que ens sembla, anant cap a l'esquerra prop de la petita carena, trobem fites, les anem seguint, saltem la carena i anem baixant sempre buscant les fites, arribem a un camí, el seguim cap a la dreta, trobem trencall a l'esquerra i el seguim, arribem a una pista, anem cap a la dreta, arribem a la carretera i també anem cap a la dreta fins a trobar el mas de Genesies.

Per fer aquest itinerari ens hem basat en el publicat a Wikilog per Carles Oliver 



Track d'aquest itinerari: La Mola de Genesies.
Hem trigat 3 h 52 minuts. Parades a part.
Gràfica de la sortida amb desnivell i distància.